Nature Cookta Zabpehelydara gluténmentes 400 g - vitalnatural

Nature Cookta Zabpehelydara gluténmentes 400 g - vitalnatural

790 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Nature Cookta Zabpehelydara gluténmentes 400 g - vitalnatural

790 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
vitalnatural.hu
Termékleírás
A gluténmentes Nature Cookta Zabpehelydara kiváló kekszekhez és süteményekhez. Laza állagú tésztát kapunk, ha a receptben javasolt liszt egy részét kiváltjuk vele. A zabpehelynek ez a fajtája a rusztikusabb állaghoz megfelelő alapanyag.

Nature Cookta Zabpehelydara gluténmentes 400 g 100%-ban gluténmentes zabpehelydarát tartalmaz a Nature Cookta terméke. A hazánkban termesztett alapanyaga adalék-és cukormentes, kifejezetten sószegény, telített zsírban szegény, minden étkezéshez sokoldalúan felhasználható. Az élelmi rostban gazdag élelmiszert gluténmentes zabból állítják elő. Salátákhoz, panírozáshoz, fasírtokhoz, levesek sűrítésére egyaránt alkalmazható, amennyiben pedig édességre vágyik: gombócokhoz, muffinokhoz is remek választás. A zab/zabpehely történelme A perjefűfélékhez tartozó kalászos növényre eredetileg csak gyomnövényként tekintettek. Nagyon kedveli a csapadékosabb, hűvösebb éghajlatot. A zabál, zabos kifejezéseink is ehhez a takarménynövényhez köthetők, melyet lovak etetésére használtak. Egy népi mondásunk is kapcsolódik ehhez a kultúrnövényhez, amely az ‘Elmehet Kukutyinba zabot hegyezni’ kifejezés. Akiknek nem sokat ér a munkájuk, azokra használták. Kukutyin tulajdonképpen Maros közelében egy puszta, amit a helyiek zabbal vetettek be. A kalászokat úgy aratták le a folyó áradásakor, hogy csónakokba ültek. Mondásaink közé úgy került be, hogy egy munkanélküli ember mikor munkát kért, zabhegyezésre küldtek. A skótok életében azonban már régóta rendkívül fontos szerepe van a ma már szuperélelmiszernek tekintett zabnak. Náluk az időjárás nagyon kedvezett termesztésének a búzával ellentétben. A készítéséhez és a fogyasztásához is hagyományok fűződtek. Azért, hogy a legtökéletesebben sikerüljön elkészíteniük, még szokásokat is bevezettek: kizárólag az óramutató járásával megegyező irányban kavargatták és állva fogyasztották. Azért, hogy az iskolások is tudjanak betakarításában segédkezni, Meal Monday szünetet is elrendeltek. Pehelyként való alkalmazása Will Keith Kellog és testvére nevéhez fűződik. A betegek diétájára nagy hangsúlyt fektettek a kórházban, többek között gabonapelyhek fogyasztását javasolták. Szerették volna, ha a pelyhek jobban megpuhuljanak, ezért hengerekkel lapították, majd szárították. Zabpehelydara a konyhában A gluténmentes Nature Cookta Zabpehelydara kiváló kekszekhez és süteményekhez. Laza állagú tésztát kapunk, ha a receptben javasolt liszt egy részét kiváltjuk vele. A zabpehelynek ez a fajtája a rusztikusabb állaghoz megfelelő alapanyag. Akkor se feledkezzünk meg róla, ha leveseket sűrítenénk, paníroznánk vagy kenyereket sütnénk. Nudlikhoz, gombócokhoz mint pirított gluténmentes morzsát használjuk fel. Szórjuk meg a salátákat, vagy zsemle helyettesítésére fasírtokhoz adagoljuk ezt a telített zsírban szegény, élelmi rostban gazdag hozzávalót. Az édes íz kedvelői is beszerezhetik konyhájukba, ugyanis a gofrik, palacsinták, muffinok, zabkekszek tökéletes összetevője lehet. Felhasználásának egyik legismertebb formája ma is a zabkása, növényi tejjel, gyümölcsökkel, magokkal gazdagíthatjuk, fűszerekkel még izgalmasabb ízvilágot alkothatunk. Nem csak a reggelikben gondolkodhatunk ezzel az alapanyaggal kapcsolatban, hanem egy kis kreativitással a nap bármely étkezése változatossá tehető. Tipp elkészítésére: Zabpehelydara gyümölcsökkel és pisztáciával Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 60 perc
Teljes idő: 1 óra 5 perc Hozzávalók:
1 csésze zabpehelydara
4 csésze víz
¼ teáskanál só
½ csésze áfonya
½ csésze szilva, darabolva
½ csésze pisztácia, pörkölve, sózva, héjastól
2 csésze mandulatej Elkészítése: a zabpehelydarát, a vizet és a sót tegyük egy nagy lábasba. (1 rész zabpehelydarához: 4 rész víz arányban). Forraljuk fel, csökkentsük a hőfokot, fedjük le, és főzzük ~ 60 percig, időnként megkeverve. Adjunk hozzá gyümölcsöket és pisztáciát, valamint bármilyen fűszert, édesítőszert, amit szeretünk. Majd öntsük fel mandulatejjel. Tartalmaz: gluténmen tes zabpehelydara Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1480 kJ/ 352 kcal
Zsír: 6 g
ebből telített zsírsavak: 1,4 g
Szénhidrát: 52,2 g
ebből cukor: 0,4 g
Fehérje: 15,2 g
Rost: 14 g
Só: 0,04 g Származási hely: Magyarország Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolandó Kiszerelés: 400 gramm

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.